20 września 2012

Naleśniki. Analogowo :)

Zdopingowana przez Delie i Patrycję, zeskanowałam swoje analogi, które spędziły rok w aparacie, a następnie kilka miesięcy przeleżały w kopercie, którą dobrze schowałam :) Jak się okazuje nie tylko przed Dziećmi.
Na początek naleśniki. Uwielbiane w naszym domu.
Najczęściej z dżemem, słodkim twarogiem lub smażonymi jabłkami.
A mi się marzą naleśniki wytrawne.
Lub słodkie inaczej.
Macie jakieś sprawdzone pomysły?




Dobrego czwartku!

37 komentarzy:

  1. Ale mi zrobiłaś smaka na naleśnika.
    Ja jadłam ostatnio z brokułami, migdałami i fetą. Pycha :)
    http://klepka-pisze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja mama robi pyszne naleśniki ze szpinakiem i sosem jogurtowo-śmietanowo-czosnkowym:)

    OdpowiedzUsuń
  3. PS i dobrze, że Cię zdopingowałyśmy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja lubię z farszem mięsno-kukurydzianym albo szpinakowym posypane tartym serem i zapiekane w sosie beszamelowym, teraz wywołanie kliszy ze skanowaniem i nagraniem na płytę nie jest takie drogie, ja ostatnio za 2 klisze płaciłam 12 zł

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero przedwczoraj dowiedziałam się o skanowaniu :)

      Usuń
  5. z gruszką, serkiem homogenizowanym i rodzynkami - zapieczone w piekarniku!

    OdpowiedzUsuń
  6. Szpinak i ser pleśniowy.
    Kurki i kozi serek.

    OdpowiedzUsuń
  7. z ketchupem, zawsze i wszędzie:)))

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie ciekawe opcje na naleśniki w komentarzach powyżej! :) Spróbuję czegoś na pewno.

    OdpowiedzUsuń
  9. zdjęcia analogowe są przepięne i widzę, że ostatnio coraz więcej ludzi do nich wraca:) i dobrze:D

    OdpowiedzUsuń
  10. a naleśniki...mmmmm maniana:D

    OdpowiedzUsuń
  11. ja uwielbiam w wersji ze szpinakiem i fetą. Ale na słodko również :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak ze szpinakiem i feta sa rewelacyjne:)

      Usuń
  12. z wytrawnych uwielbiam z brokułami, pieczarkami i żółtym serem :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ulubiona wersja śniadaniowa;)z domową konfiturą i gorącym kakao w pochmurny dzień:)

    OdpowiedzUsuń
  14. oooooooooooo naleśniory - najulubieńsze danie moich domowników - mogłabym się zasmażyć - tyle tylko że oni uwielbiają z nutella :(
    ja z dżemitkiem domowym, cupierem mniam ...
    a czasami robię wersję z serem , szyneczką, .....
    wiem co dzisiaj na obiad :)

    pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
  15. Szpinak, feta i dużo czosnku :) Dla dzieci (niestety!) z Nutellą :)
    Nie mogę się doczekać kolejnych analogów! Przeleżakowały, dojrzały, to muszą być wyborne!

    OdpowiedzUsuń
  16. Na słodko: z serkiem homogenizowanym i wszelkimi owocami, na jakie mamy ochotę, smakowaliśmy: winogrona, banany, mandarynki, truskawki, maliny nawet arbuz, polane sokiem domowej roboty - pychota.
    Wytrawnie u mnie: pieczarki, papryka, cebula, kukurydza i żółty ser.

    OdpowiedzUsuń
  17. na słodko - nutella i banany albo posypane łyżeczką cukru a na wytrwanie - szpinak z białym serem zapiekane w sosie pomidorowym, posypane żółtym serem - pychota

    OdpowiedzUsuń
  18. słodkie inaczej - serek wiejski plus rodzynki w środku, zwinięte w trójkąty i podsmażone, ułożone na talerzu i 'przystrojone' jogurtem naturalnym plus np. dżemem wiśniowym :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  19. Ileż pomysłów! Zrobiłam się głodna ;)
    Dziękuję za inspiracje.

    OdpowiedzUsuń
  20. Lubię naleśniki przyrządzone z dodatkiem mąki kasztanowej - rewelacyjne na słodko, np z musem bananowym z cynamonem

    OdpowiedzUsuń
  21. To ja z tych co szukaja wciaz dobrego przepisu na nalesniki. Ewo zdradzisz swoj?

    OdpowiedzUsuń
  22. mmm pycha:) ja uwielbiam po meksykańsku z fasolą czerwoną i kukurydzą + mięsko mielone, albo z cukinią i kurczakiem:) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  23. Naleśniki piwne z wędzoną makrelą. Zamiast mleka dajemy do mąki i jajka piwo. Jak spody gotowe to smarujemy farszem z makreli z majonezem i np. szczypiorkiem - dokładnie nie pamiętam przepisu ale idzie wymyśleć jak zrobić farsz:).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciekawe połączenie smaków. Jeśli lubisz ryby -spróbuj, nie będziesz żałować.
      Od kilku lat korzystam z tego przepisu (podejrzanego w tv).
      http://kuchnia.mckornik.com/start.php?drukuj=0&lp_wedrowki=142&lp_przepisu=4

      Usuń
  24. Mialam goscia w domu, siostre. Zrobila mi najlepsze nalesniki w swiecie. Byly powiem z serem, polane sosem truskawkowym a wczesniej zapiekane na masle. Pychaaaaaaa

    OdpowiedzUsuń
  25. Polecam naleśniki ze szpinakiem z dużą ilością czosnku, polane jogurtem, mniaaaaaaaaaaaaammmmmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  26. U mnie obowiazkowo cebula,pieczarki i swiezy szpinak a potem cos na slodko.syrop taki.a latem owoce i lody

    OdpowiedzUsuń
  27. Ze szpinakiem!!!!!
    Koniecznie.
    Do tego sałata z pomidorem i ogórkiem i z octem balsamicznym.
    A i sosik beszamelowy na naleśniki :-)

    OdpowiedzUsuń
  28. A ja gdzieś niedawno jadłam z grillowanym łososiem z brokułami. Genialne!! Kass

    OdpowiedzUsuń
  29. mmm... patrząc na to zdjęcie natychmiast nabrałam chęci na naleśniki.
    jakiekolwiek.

    kiedyś mama moja, oszczędzając sobie trochę czasu, wymyśliła że można nadziać naleśniki tym czym nadziewa się ruskie pierogi.
    bardzo lubię tę wersję i sama często robię :)

    OdpowiedzUsuń
  30. zjadłabym teraz, ale nie na słodko, tylko na ostro :DD

    OdpowiedzUsuń
  31. Z pieczarkami i żółtym serem: pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż, ser zetrzyj na tarce. Połóż na środku naleśnika pieczarki, posyp serem i oregano. Naleśnik złóż jak kopertę i podsmaż na patelni, żeby ser się roztopił w środku. Można jeść z keczupem :) Pycha! I dzieci to kochają :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję ;)