12 maja 2010

Szpinak i winogrona, czyli zielona sałatka.

Sałatka, którą odkryłam na niedzielnym przyjęciu A. Wytrawna i lekka. Słodkie winogrona, ser pleśniowy i kruche grzanki. W towarzystwie schłodzonego białego wina smakowała doskonale! Przystawka, która z pewnością nie raz zagości w naszej kuchni ;) Dzielę się dzisiaj przepisem i jedynym zdjęciem, jakie sałatce udało mi się zrobić - dzisiaj więc bez fotograficznych kulinarnych przygotowań ;)
Zapraszam!

Od Maj
Składniki:
liście świeżego szpinaku
białe winogrona pokrojone na połówki lub w całości
ser blue
grzanki do posypania

Liście szpinaku należy umyć i osuszyć. Do szpinaku dodajemy umyte i pokrojone winogrona, a następnie ser blue. Całość delikatnie mieszamy i posypujemy grzankami.
PSS ;) Prosta. Szybka. Smaczna.
Smacznego zatem!

11 komentarzy:

  1. hmm... nie lubię szpinaku, ale pamiętam, że jak byłam dzieckiem to z działki podjadałam surowy. Ciekawe, czy i teraz by mi smakował? hmmm ... sałatka wygląda apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja lubię szpinak i kocham sałatki, więc się na to piszę :)
    Ja też muszę kilka moich potraw sfotografować ;).
    Podzielę się też :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam szpinak!
    I sałatki ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Intrygująca! Lubię prostotę w jedzeniu.
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  5. szpinaku jak i szparagów nie znosze ale chyba sprubuje bo po zdrjęciach widac ze pyszne musi być

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubie szpinak wiec chyba taka salatka to cos dla mnie...! Fajnie, ze podajesz troche kulinarnych przepisow, chetnie z nich skorzystam... :-) M

    OdpowiedzUsuń
  7. Ha! Ewa ma swój cykl kulinarny hurrraaaaaaaaaa!

    OdpowiedzUsuń
  8. pyszny przepis
    w tej swojej prostocie

    OdpowiedzUsuń
  9. Proponuję dodać jeszcze orzechy włoskie lub piniowe:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dziękuję!
    Polko, jak na razie to raczej cykl szpinakowy ;)))
    Kasiu, świetny pomysł! Tym bardziej, że uwielbiam orzechy w sałatkach ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję ;)