30 maja 2012

Odkąd pomidory mają smak pomidorów, jestem uzależniona.


Zapach bazylii, różowa sól himalajska i świeżo mielony kolorowy pieprz.
O każdej porze dnia.
Lubicie?

23 komentarze:

  1. Caprese moglabym jesc na sniadanie,obiad i podwojna kolacje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie też są pomidory o smaku pomidorów koniecznie ze świeżą bazylią i różowa sól himalajska :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo, bardzo o każdej porze dnia :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ogromnie! obowiązkowo z oliwą:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pomidor to moje ukochane warzywo... w ogrodzie rosna nam 32 krzaki :) tylko czekam...

    OdpowiedzUsuń
  6. mmmmhhh, jakie pachnace zdjecie :)
    u mnie dodatkowo z oliwa i octem balsamicznym (a raczej sosem, czy kremem)

    OdpowiedzUsuń
  7. pomidory+bazylia o każdej porze dnia i nocy też:)dla mnie to też najlepszy sezon na zupę z pieczonych warzyw na bazie pomidorów - mogę jeść codziennie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. lubimy! szczególnie z bazylią wyhodowaną na parapecie ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Co to jest sól himalajska?

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja tez, ja też!!!! Pomidorów Ci u mnie dostatek, pochłaniam je w zatrważających lościach, we wszystkich możliwych postaciach...:)

    OdpowiedzUsuń
  11. o tak! I bruschetta!! :-)
    Choć muszę przyznać, że mimo to pomidory nie smakują już tak, jak kiedyś te rwane prosto z krzaka - w dzieciństwie...

    OdpowiedzUsuń
  12. Wieczorem, jak wracam z pracy, z solą selerową i świeżą bagietką na zakwasie.

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo kulinarnie się zrobiło!
    Ja też ostatnio zajadam się pomidorami. Myślałam, że to moja ciążowa zachcianka, ale widać niekoniecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja od wczoraj zajadam się pomidorami:)

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam...
    pomidory, caprese, bazylia, oregano, sól, pieprz...
    pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  16. i swieza mozzarella koniecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. heh. moj G. np. nie je pomidowór bo nie chce mu się ich kroić ;p Pozdrawiam, www.monika-paula.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję ;)